De Lotto Selfie Wall in Paleis 12 draait op volle toeren!

Eventattitude maakt de balans op van één jaar werking...

Zondag 15 november 2015 — Het door Eventattitude geplaatste toestel voor Lotto, dat in november 2014 in Paleis 12 werd geïnstalleerd, heeft intussen zijn kruissnelheid bereikt. Tijd om de balans op te maken na een volledig jaar van activiteiten.

Ter herinnering, deze Selfie Wall draagt bij aan de zichtbaarheid van Lotto als partner van een zaal die elke maand in belang toeneemt. Bij elk concert, worden de naam van de artiest en de datum weergegeven, meteen het ideale kader voor een selfie die dient om een werkelijk onvergetelijk moment vast te leggen. Dankzij een web app die toegankelijk is via hun smartphone, kunnen de gebruikers hun fotonegatief overbrengen en de code bekomen die hen toelaat om hun foto gratis af te drukken bij een van de beschikbare terminals.

Voor wat betreft de zichtbaarheid, geeft het apparaat Lotto de mogelijkheid om het publiek een activering aan te bieden die heel relevant is in de context. Het toestel helpt het merk van de Nationale Loterij ook om zijn imago te verjongen.

Gedurende dit eerste jaar werking, hebben bijna 40 manifestaties gediend als kader voor deze spontane selfies. Bij de concerten die de beste scores haalden, stond Stromae een lange tijd bovenaan, totdat de komst van Major Lazer afgelopen zomer die situatie kwam veranderen. Die avond werden bijna 900 selfies afgedrukt bij de terminals … 

Het apparaat geeft het merk eveneens de kans om zijn zichtbaarheid op de sociale netwerken te vergroten. Want hoewel slechts een - moeilijk te kwantificeren - deel van de selfies wordt afgedrukt, wordt de overgrote meerderheid massaal gedeeld op Facebook, Instagram of Twitter.

PopSelfie / The permanent Selfie Wall @ Palais/Paleis 12 for Lotto

Raphael de Borman Managing Director at Eventattitude