Eventattitude aanwezig op alle fronten tijdens de EU Open Days!

Zaterdag 9 mei 2015 — Traditiegewijs organiseren de Europese instellingen elke jaar hun opendeurdagen begin mei in Straatsburg en Brussel. Voor het grote publiek is dit een unieke buitenkans om deze emblematische gebouwen te zien en de functionering van deze verschillende instellingen beter te begrijpen. 

Voor de EU Open Days editie 2015 heeft Eventattitude eerst halte gehouden in Straatsburg alvorens niet minder dan zeven verschillende installaties in Brussel tentoon te stellen…

In de Europese Commissie stelde OLAF (het Europees bureau voor fraudebestrijding) aan haar bezoekers voor om in enquêteursspak te poseren, terwijl de DG Onderzoek en Innovatie hen de gelegenheid bood om in onderzoekersschort een foto nemen in een fotokabine speciaal hiervoor ontworpen. In beide gevallen kregen de deelnemers een gratis afdruk van de foto waarna ze verzocht werden dit via sociale netwerken te delen…

Vier grote politieke groepen hadden eveneens beroep gedaan op Eventattitude om een conversatie te starten met hun standbezoekers.

Eventattitude heeft een “Selfie Station” voor de Europese Volkspartij geïnstalleerd. Via een web app konden de bezoekers verschillende selfies nemen om ze daarna op één van onze zuilen af te drukken.

De Europese Conservatieven en Hervormers, daarentegen, hadden aan een pedagogische ervaring rond hun campagne “It’s time to take a new direction”, georganiseerd. Via een interactieve zuil werden de bezoekers verzocht een slogan te kiezen die voor hen Europa vertegenwoordigde. De keuze vertaalde zich in een visuele animatie op groot scherm waarna elke deelnemer ook nog eens een badge meekreeg met de gekozen slogan!

De badge was eveneens de support die de Partij Groen Links had gekozen, met als variant dat de portretten van de deelnemers erop werden geprint…

Last but not least had de partij van de Alliantie van Liberalen beroep gedaan op Eventattitude voor een animatie rond hun campagne “Stop climate change, play your part”, waarin de bezoekers een foto konden laten trekken.

Dit jaar hebben deze opendeurdagen opnieuw duizenden bezoekers aangetrokken van verschillende leeftijden en nationaliteiten, waaronder 4.754 in interactie zijn gekomen dankzij Eventattitude.

EU Open Doors 2015

Raphaël de Borman Managing Director at Eventattitude