Eventattitude verovert de Brussels Motor Show…

Eventattitude verovert de Brussels Motor Show…

Vrijdag 30 januari 2015 — De Eventattitude teams waren overal aanwezig...

 

Belevingen waarmee merken conversaties met salonbezoekers aanknopen

9 merken lokten met Eventattitude bezoekers naar hun stand. Hoe? Ze dompelden hen onder in een heuse merkervaring, gekoppeld aan het vergaren van data.

Bij de meeste ludieke en interactieve acties van Eventattitude staan foto's centraal. Op een aantal van de meest zichtbare standen stonden fotozuilen. Bezoekers konden er foto's nemen die dan automatisch werden afgedrukt. Bij Seat waande je jezelf een astronaut, bij VW nam je plaats achter het stuur van de legendarische VW-combi, op de Start2Ride-stand besteeg je een motor en bij Suzuki zat je plots in een saloon: elke setting was verschillend...

Bij Dacia konden bezoekers zelfs hun eigen GIF-animatie maken met 3 foto's. Had je geluk, dan mocht je naast een lookalike van Marty McFly en zijn DeLorean poseren op de stand van Job On Wheels.

Op de RTL-stand plaatste Eventattitude videoclips centraal. Bezoekers kropen voor een greenkey-scherm in de huid van een nieuwsanker. Een groot succes, de hele tiendaagse van het salon.

Met de installaties van Eventattitude braken de merken het ijs en startten ze een conversatie met de talloze bezoekers. Allemaal directe contacten, waaraan je gerust de Facebook-gebruikers mag toevoegen die we bereikten via de virale gedeelde content (foto's, geanimeerde GIF's of videoclips). Ook de afgedrukte foto's genereerden heel wat contacten.

 

The Social Office, een tool om de aanwezigheid van het salon op Facebook te boosten

Sinds vorig jaar vertrouwt FEBIAC op Eventattitude om de zichtbaarheid van de Brussels Motor Show op de sociale netwerken te boosten.

Aan de basis van dit initiatief lag natuurlijk een strategische denkoefening: wat is de beste methode? Ons creatieve antwoord op die vraag luidde: communiceren over het evenement via de exposanten zelf, in plaats van alleen via de Facebook-pagina van het salon.

Wie anders dan de merken zelf kan de communicatie over het evenement opluisteren? Het hele jaar door stelden zij alles in het werk om dit specifieke doelpubliek te bereiken en een hoge engagement rate te behouden. Dankzij hun agentschappen hebben ze een ongeëvenaarde expertise op het vlak van media amplification bij deze doelgroep. Eventattitude en zijn klant FEBIAC hebben dat goed begrepen. Daarom hebben ze een echte contentfabriek op poten gezet – denk aan fotoreportages of videoclips – om die content via de merken te verspreiden.

Zo kregen merken volgens de oppervlakte van hun stand een bepaald aantal credits die ze bij de The Social Office-teams gratis tegen prestaties konden inruilen. Een heel bataljon van projectmanagers, fotografen, cameramannen en videomonteurs waren vanaf de eerste installatiedagen van het salon op het appel.

In totaal maakten ze maar liefst 52 videoclips en 54 fotoreportages die de merken op de verschillende Facebook-pagina’s verspreidden!

 

PopSelfie-zones, dé nieuwigheid van deze 93e editie

Om het salon ook voor jongeren aantrekkelijker te maken, plaatsten FEBIAC en Eventattitude PopSelfie-zones in de paleizen van Brussels Expo. Een ludieke en interactieve ervaring waarbij bezoekers een selfie konden maken, die ze gratis konden afdrukken.

Deze actie, ondersteund door Touring, Europcar, bpost en AutoGids, kreeg heel wat bijval bij het publiek, vooral in de zone van het Dream Cars-paleis. Tijdens die drie specifieke dagen dienden de tentoongestelde bolides als achtergrond voor 1.380 selfies. Er werden in totaal 2.451 foto's afgedrukt.

Tijdens deze acties stimuleerden we bezoekers om spontaan selfies te nemen. Daarnaast ontvingen we heel wat nuttige feedback waarmee we het concept voor de volgende editie nog kunnen verbeteren.

Gauthier van der Straten Account Director at Eventattitude
Sören Vandewalle Account Director at Eventattitude