Skip to Content
Eventattitude verovert de Brussels Motor Show…

Eventattitude verovert de Brussels Motor Show…

De Eventattitude teams waren overal aanwezig...

 

Belevingen waarmee merken conversaties met salonbezoekers aanknopen

9 merken lokten met Eventattitude bezoekers naar hun stand. Hoe? Ze dompelden hen onder in een heuse merkervaring, gekoppeld aan het vergaren van data.

Bij de meeste ludieke en interactieve acties van Eventattitude staan foto's centraal. Op een aantal van de meest zichtbare standen stonden fotozuilen. Bezoekers konden er foto's nemen die dan automatisch werden afgedrukt. Bij Seat waande je jezelf een astronaut, bij VW nam je plaats achter het stuur van de legendarische VW-combi, op de Start2Ride-stand besteeg je een motor en bij Suzuki zat je plots in een saloon: elke setting was verschillend...

Bij Dacia konden bezoekers zelfs hun eigen GIF-animatie maken met 3 foto's. Had je geluk, dan mocht je naast een lookalike van Marty McFly en zijn DeLorean poseren op de stand van Job On Wheels.

Op de RTL-stand plaatste Eventattitude videoclips centraal. Bezoekers kropen voor een greenkey-scherm in de huid van een nieuwsanker. Een groot succes, de hele tiendaagse van het salon.

Met de installaties van Eventattitude braken de merken het ijs en startten ze een conversatie met de talloze bezoekers. Allemaal directe contacten, waaraan je gerust de Facebook-gebruikers mag toevoegen die we bereikten via de virale gedeelde content (foto's, geanimeerde GIF's of videoclips). Ook de afgedrukte foto's genereerden heel wat contacten.

 

The Social Office, een tool om de aanwezigheid van het salon op Facebook te boosten

Sinds vorig jaar vertrouwt FEBIAC op Eventattitude om de zichtbaarheid van de Brussels Motor Show op de sociale netwerken te boosten.

Aan de basis van dit initiatief lag natuurlijk een strategische denkoefening: wat is de beste methode? Ons creatieve antwoord op die vraag luidde: communiceren over het evenement via de exposanten zelf, in plaats van alleen via de Facebook-pagina van het salon.

Wie anders dan de merken zelf kan de communicatie over het evenement opluisteren? Het hele jaar door stelden zij alles in het werk om dit specifieke doelpubliek te bereiken en een hoge engagement rate te behouden. Dankzij hun agentschappen hebben ze een ongeëvenaarde expertise op het vlak van media amplification bij deze doelgroep. Eventattitude en zijn klant FEBIAC hebben dat goed begrepen. Daarom hebben ze een echte contentfabriek op poten gezet – denk aan fotoreportages of videoclips – om die content via de merken te verspreiden.

Zo kregen merken volgens de oppervlakte van hun stand een bepaald aantal credits die ze bij de The Social Office-teams gratis tegen prestaties konden inruilen. Een heel bataljon van projectmanagers, fotografen, cameramannen en videomonteurs waren vanaf de eerste installatiedagen van het salon op het appel.

In totaal maakten ze maar liefst 52 videoclips en 54 fotoreportages die de merken op de verschillende Facebook-pagina’s verspreidden!

 

PopSelfie-zones, dé nieuwigheid van deze 93e editie

Om het salon ook voor jongeren aantrekkelijker te maken, plaatsten FEBIAC en Eventattitude PopSelfie-zones in de paleizen van Brussels Expo. Een ludieke en interactieve ervaring waarbij bezoekers een selfie konden maken, die ze gratis konden afdrukken.

Deze actie, ondersteund door Touring, Europcar, bpost en AutoGids, kreeg heel wat bijval bij het publiek, vooral in de zone van het Dream Cars-paleis. Tijdens die drie specifieke dagen dienden de tentoongestelde bolides als achtergrond voor 1.380 selfies. Er werden in totaal 2.451 foto's afgedrukt.

Tijdens deze acties stimuleerden we bezoekers om spontaan selfies te nemen. Daarnaast ontvingen we heel wat nuttige feedback waarmee we het concept voor de volgende editie nog kunnen verbeteren.

Contacteer ons
Gauthier van der Straten Account Director, Eventattitude
Sören Vandewalle Account Director, Eventattitude
Gauthier van der Straten Account Director, Eventattitude
Sören Vandewalle Account Director, Eventattitude
Over Eventattitude

Vaak is er een aanleiding nodig alvorens twee personen een gesprek starten. Het weer, het nieuws... iets om het ijs te breken.

Hetzelfde geldt voor een merk dat zijn doelpubliek wil bereiken of een bedrijf dat dichter bij zijn klanten wil staan.

Het is net bij deze problematiek dat Eventattitude kan helpen!

Hoe trekt een merk de aandacht van de consument die een beurs bezoekt of in een winkelcentrum rondloopt?

Hoe boeit een merk de bezoekers van een evenement dat het sponsort – of het nu gaat om festivalgangers op Rock Werchter of toeschouwers tijdens de Fan Day van de Rode Duivels?

Wat moet het doen om tijdens het volgende personeelsfeestje een ludieke interactie tussen zijn medewerkers te creëren?

Allemaal vragen waarop Eventattitude met zijn unieke expertise, opgebouwd gedurende de afgelopen 16 jaar, een antwoord biedt.

Eventattitude heeft een bijzonder specifiek vakgebied waarin het ludieke en interactieve animaties ontwikkelt die een merk toelaten een gesprek met de consument aan te knopen.

Eventattitude
Av. Louise / Louizalaan 523
1050 Brussels